Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.
Regulament

Editia a X-a 01 Sep 2024 - 05 Sep 2024

INSCRIERE ONLINE   ARBITRII

Regulament

 

FunSports CUP

Brasov, editia a 10-a

 

Turneul Internațional de Handbal Juniori – FunSports CUP 2024 va fi disputat în conformitate cu normele și regulamentele Federatiei Romane de Handbal, EHF si IHF, adaptate la situatia si la resursele de organizare. 

 

 ♦ Sistem competitional

Se vor forma grupe in functie de numarul de echipe inscrise in turneu, iar jocurile vor fi stabilite conform tabelei Berger. Fiecare echipă va disputa cel puțin un meci pe zi.

 ♦ Categorii sportive

Jr.1 (n. 2006-2007 si mai mici) F/M

Jr.2 (n. 2008-2009 si mai mici) F/M

Jr3 (n. 2010-2011 si mai mici) F/M

Jr.4 (n. 2012-2013 si mai mici) F/M

 

  ♦ Durata jocurilor

Jr.I feminin si masculin - două reprize de 25 minute cu 5 minute pauză

Jr.II feminin si masculin -  două reprize de 25 minute cu 5 minute pauza

Jr.III feminin si masculin -  două reprize de 20 minute cu 5 minute pauza

Jr.IV feminin si masculin -  două reprize de 15 minute cu 5 minute pauza

 

Dimensiuni minge

marimea 3 – Jr.I si Jr.2 masculin

mărimea 2 - Jr.I feminin, Jr.II feminin si Jr.III masculin

mărimea 1 - Jr.III feminin si Jr.IV feminin si masculin

 

  ♦ Situații speciale

În cazul în care un joc deja început va fi suspendat din motive de forta majoră sau din alte motive care nu țin de organizatori, jocul va fi considerat finalizat cu rezultatul din momentul întreruperii.

În cazul în care jocul nu începe, acesta va fi reprogramat după cum vor dispune organizatorii.

Înainte de primul joc din competitie, fiecare echipa trebuie sa efectueze o poza oficiala de grup pentru arhiva competitiei.

 

 ♦ Numărul de jucători și rezerve

Lista finala cu numele jucătorilor pe categorii de varsta va fi predată la sosirea la înregistrare. Numai jucătorii de pe listă au voie să participe la meciuri.

Fiecare echipă trebuie să fie formată din cel puțin 12 jucători. Deși nu există o limită superioară pentru numărul total de participanți într-o echipă, la fiecare joc pot fi înscriși doar până la 16 jucători, cu numele indicate clar pe foaia de protocol al meciului.

Echipa poate fi compusa din maxim 16 jucatori, un antrenor, un antrenor secund, un preparator fizic (maseur) si un medic.

Nu se admite utilizarea unui jucător într-o alta echipa decât cea în care a fost înscrisa pe tabel, chiar dacă aparține aceluiasi club. Circulația unui jucător între diferitele echipe ale unui club, chiar de aceeași categorie de vârstă nu este permisă.

La cerere, jucătorii au obligația de a prezenta documentele doveditoare înainte de meci.

Fiecare echipă trebuie să aibă propriul antrenor.

 

 ♦ Foaia de joc

Cu 15 minute înainte de fiecare joc, reprezentanții echipelor trebuie să prezinte (la cerere) oficialilor și arbitrilor documentele de identitate ale jucătorilor (certificat de naștere în original sau copie conforma, carnet de elev, CI , pasaport sau legitimație de jucator).

 

 ♦ Echipamentul

Fiecare echipa va purta tricouri prevazute cu numar pe spate, de aceeasi culoare si aceste numere vor trebui sa coincida cu cele inscrise in foaia de joc.

 

 ♦ Punctualitate

Echipele trebuie să fie pregătite de joc cu 15 minute înainte de începerea partidei.

În cazul în care la ora stabilită de începere a jocului oricare dintre echipe nu este prezent pe teren, acesta va dispune de o perioadă de 5 minute pentru a se alinia la începutul partidei în caz contrar urmând să piarda acel joc cu scorul de la 10 la 0 .

În cazul în care echipa nu se prezintă la ora meciului pe teren pentru motive întemeiate pe care le vor comunica organizatorilor, partida se va reprograma.

 

 ♦ Sanctiuni - Norme disciplinare

În funcție de aprecierea arbitrului și în funcție de gravitatea ofensei, sancțiunile care vor fi aplicate și înregistrate în foaia de arbitraj sunt:

PENALIZARE - Prima conduită nesportivă din meci va fi penalizată cu cartonas galben.

ELIMINARE - la 2 cartonase galbene primite de un jucator acesta este eliminat timp de 2 minute.

- Pentru anumite fapte, sancțiunea este eliminarea directă în timp de 2 minute fără a se ține seama dacă jucatorul a primit o avertizare anterioară.

- Cartonasul rosu aratat direct unui jucator fara a fi avertizat anterior duce la eliminarea lui pe toata durata jocului. În acest caz, echipa va juca timp de 2 minute în inferioritate numerica  după care un alt jucător ii va putea lua locul în teren. 

Pentru întocmirea clasamentului se va ține cont doar rezultatele din jocurile oficiale.

 

 ♦ Reguli de comportament

Dacă echipa demonstrează în timpul turneului o atitudine de violență (protesteaza împotriva deciziilor arbitrilor, duritate asupra rivalilor, proteste la adresa organizatorilor etc., aceasta poate fi automat exclusă din turneu.

Toate cazurile de excludere din competiție vor fi raportate în detaliu instanței federale, la care este asociat clubul sau jucatorul exclus din turneu.

Antrenorii și reprezentanții oficiali ai echipelor vor fi direct responsabili pentru atitudinea și comportamentul jucătorilor lor în ceea ce privește relatia cu arbitrii, coechipierii, adversarii, publicul, organizatorii și materialele care aparțin facilităților sportive (dulapuri, bănci de rezervă etc.)

Organizatorii vor inspecta vestiarele impreuna cu delegatiile echipelor implicate inainte si dupa fiecare joc.

În cazul distrugerilor totale sau parțiale ale materialelor care aparțin bazei sportive, delegatul, echipa și persoana care provoacă distrugerile sunt direct responsabile.

 

  ♦ Inscrierea echipelor și a jucătorilor

Echipa este considerată inscrisă la Turneul Internațional de Handbal Juniori – FunSports CUP 2024 după ce a achitat taxa de participare și 20% din costurile pentru cazare și masă.

După înscrierea echipei, reprezentanții acesteia au obligația de a transmite organizatorilor, în cel mai scurt timp, lista jucătorilor care vor reprezenta echipa la turneu.

Tabelul cu jucatorii trebuie sa contina stampila clubului si sa fie avizat de un medic sportiv.

 

 ♦ Arbitrii

Toate meciurile vor fi arbitrate de arbitrii desemnați de către organizatori.

Arbitrul va reprezenta autoritatea maximă pe terenul de joc și va avea drepturi complete pentru a suspenda sau anula vreun joc în cazul în care va observa orice atitudine negative/violenta din partea vreunei echipe.

Meciurile sunt conduse de arbitrii internationali invitați și arbitrii delegați ai FRH si EHF, toate foile de joc fiind raportate catre FRH.

 

  ♦ Contestatii

Orice contestatie sau reclamatie trebuie sa fie prezentata in scris la biroul central al turneului sau la oficialul terenului, in interval de timp de 15 minute de la finalizarea jocului.

Organizatorii nu acceptă reclamații sau contestații care se referă la deciziile arbitrilor.

Pentru verificarea contestatiilor delegatiile echipelor sunt obligate sa prezinte certificatul de nastere in original insotit de carnetul de elev, pasaportul sau carnetul de legitimare. Pentru ca o contestatie sa fie validata, se va plati suma de 200 RON la sediul central al turneului.

Contestația va fi soluționată pana la sfârșitul zilei de concurs.

 

  ♦ Comitetul de Organizare

Comitetul de Organizare al turneului se va reuni la finalul fiecărei zile de concurs și va analiza toate incidentele din acea zi.

Toate deciziile Comitetului de Organizare sunt definitive și toți participanții vor trebui să accepte ca atare.

Comitetul de Organizare își rezervă dreptul de a modifica programul de concurs, atât în ceea ce privește componența grupelor, cât și orele de joc în care se desfășoară jocurile și sălile de sport.

Toate aceste schimbari vor fi comunicate in cel mai scurt timp reprezentantilor echipelor implicate, dar in acelasi timp vor fi afisate si pe pagina web a turneului www.funsportscup.ro, unde veti gasi si rezultatele partidelor in timp real.

 

Certificare

Toți sportivii participanți au nevoie de:

▪ carnet de legitimare FRH/ AJH

▪ viza/adeverinta medicala 

Toate echipele au nevoie de:

▪ lista de nume cu data nașterii

▪ certificarea medicului de sport (viza medicala)

▪ două randuri de echipament

▪ cel puțin o minge

▪ adresa din partea clubului prin care se deleaga persoana de contact responsabila pentru organizarea si coordonarea aplicarii protocoalelor si regulamentelor de organizare a turneului

▪ declaratie pe proprie raspundere din partea reprezentantului legal al clubului de luare la cunostinta si respectare a protocolului medical si a regulamentului competitiei.

▪ declaratiile privind datele personale, GDPR, protectia muncii si PSI

 

La cerere, reprezentantul echipei trebuie să furnizeze certificarea înainte de meci.

 

 ♦ Asigurari

Toti delegatiile echipelor trebuie sa aiba asigurari pentru proprii jucatori, atat in interiorul cat si in exteriorul terenurilor de joc si sa le prezinte la biroul central al turneului.

Organizatorii nu vor fi responsabili de eventualele leziuni sau boli apărute în timpul turneului, așa cum organizatorii nu vor fi responsabili de eventualele pierderi sau furt.

 

 ♦ Acceptarea criteriilor

Echipele inscrise la Turneul Internațional de Handbal Juniori – FunSports CUP 2024 inteleg si acceptă regulamentul creat de organizatori pentru acest turneu.

Meciurile au loc în locații diferite în același timp, prin urmare fiecare echipă trebuie să aibă propriul antrenor.

 

 ♦ Criterii de întocmire a unui clasament

Clasamentul se face prin adăugarea de puncte, după cum urmează:

a) 3 puncte - joc câștigat

b) 1 punct - joc egal

c) 0 puncte - joc pierdut

 

Departajarea finală a două sau mai multe echipe aflate la egalitate de puncte se face după următoarele criterii așezate în ordine:

a) rezultatul în puncte între echipele în cauză;

b) diferenţa de goluri în meciurile directe;

c) cel mai mare număr de goluri marcate, în deplasare, în meciurile directe;

d) diferenţa de goluri în toate meciurile;

e) cel mai mare număr de goluri marcate în toate meciurile.

La jocurile de clasament, în caz de egalitate departajarea se face prin executarea aruncărilor de la 7 metri, în număr de 5 aruncari. Dacă și după aruncare de la 7 m scorul este egal, va continua aruncari de la 7 m, iar echipa care va rata prima va pierde.

Toate clasamentele vor fi decise în timpul turneului.